Kalendari i festave zyrtare për vitin 2021


Bankat janë të mbyllura ditëve të shtuna dhe të diela si dhe në ditët e festave zyrtare në vijim.

01.01.2021 - Festat e Vitit të Ri
02.01.2021 - Festat e Vitit të Ri*
14.03.2021 - Dita e Verës*
22.03.2021 - Dita e Nevruzit
04.04.2021 - E diela e Pashkëve Katolike*
01.05.2021 - Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve*
02.05.2021 - E diela e Pashkëve Ortodokse*
13.05.2021 - Dita e Bajramit të Madh**
20.07.2021 - Dita e Kurban Bajramit**
05.09.2021 - Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës*
28.11.2021 - Dita Flamurit dhe e Pavarësisë*
29.11.2021 - Dita e Çlirimit
08.12.2021 - Dita Kombëtare e Rinisë
25.12.2021 - Krishtlindjet*

*Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi.

**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.

Përditësuar më 14 tetor 2020 

Burimi: Faqja zyrtare Banka e Shqipërisë